top of page

Kasvot hautaustoimisto Kajon takana 1/2


Olen Jori Pitkälä, 40 vuotta kesällä täyttävä hautaustoimistoyrittäjä Klaukkalasta. Olen myös aviomies ja isä. Pyöritämme hautaustoimistoa ja projetikukkakauppaamme kotoa käsin täältä Aleksis Kiven syntymäkunnasta Nurmijärveltä, yhdessä vaimoni kanssa. 


Sijaintimme on erinomainen, Keski-Uudellamaalla noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin Erottajalta. Piirtämällä puolen tunnin mittaisen ympyrän, pääsemme Helsinkiin, Vantaalle, Kauniaisiin, Espooseen, Nurmijärvelle, Hyvinkäälle, Vihtiin, Järvenpäähän, Keravalle, Tuusulaan, Karkkilaan, jopa Riihimäelle. Iso määrä kuntia ja paljon palveltavia asiakkaita. Kauimmaiset hautajaiset, joita olemme olleet järjestämässä, ovat olleet jopa Kemissä asti. Välimatka ei ole siis meidän palveluille esteenä!


Miten minusta tuli minä?

Opiskelin vuosituhannen alussa Vaasassa kauppatieteitä, josta sitten ennen tutkinnonuudistusta 2008 valmistuin kauppatieteiden maisteriksi. Kesken opintojeni päädyin kuitenkin Uudenmaan veroviraston palvelukseen verotarkastajaksi, ensin kesätöihin ja siitä sitten suoraan virkaan. Siellä viivähti reippaasti yli kymmenen vuotta aikaa, joka oli erittäin opettavaista. Sen jälkeen toimin kahdessa eri yhtiössä taloudesta vastaavana henkilönä.


Usean vuoden ajan olin pohtinut mielessäni, itsekseni oman hautaustoimiston perustamista. Sitten tuli se oikea aika.


Miksi hauturiksi?

Kuolema on jokaiselle yksilönä ainutlaatuinen kokemus. Omaisena sen joutuu kohtaamaan mahdollisesti useammin. Mitä lähemmäksi se osuu, sitä enemmän se sattuu. Koen pystyväni toimimaan siinä tilanteessa sopivalla tavalla, kykenen luontevasti johdattamaan surevan omaisen surun asioissa eteenpäin. Hauturiksi rohkaisi oma kasvu, sekä muutamat sukulaisten hautajaiset ja kokemukset niissä että halu tuottaa yksilöllistä palvelua.


Jokainen tilanne on omanlaisensa. Koskaan ei voi tietää, mitä on edessä. Tässä työssä on tärkeää olla herkällä korvalla, kuulemassa ja palvelemassa omaisia, että vainaaja saatetaan toiveiden mukaisesti viimeiselle matkalle.

Meiltä saa aidosti kaiken, myös perunkirjoituksen, jossa saan käyttää hyödykseni aikaisempia työkokemuksiani. Hautaustoimiston monipuolinen osaaminen täydentyy täyden palvelun hautaustoimistoksi vaimoni Kaisan (graafinen suunnittelija) taiteellisen puolen osaamisella. 


Työtäni teen nöyrällä mielellä. Asiakkailta saatu palaute onnistuneesta kokemuksesta on parasta kiitosta minulle ja meille!


/Jori

Comments


bottom of page